TürkÍZek, autentikus török receptek

A köftén és kebabon túl…

… avagy a török konyha sajátosságai Annyiféle zöldséget és gyümölcsöt, mint Törökországban nem láttunk még egy helyen. Tudtuk ugyan, hogy a török konyha rendkívül sokszínű,  gazdag íz világú, hogy számtalan friss alapanyagot és különleges fűszert használ.  Sokszínűségét tovább fokozza, hogy tájegységenként más-más jellemzőkkel bír.   Az Égei-tengeri térségben például  a húsok közül leginkább a kecskehúsból készült ételeket… Tovább »

Kelet és nyugat ízeinek találkozása…2. rész

… a török konyha további sajátosságai A hagyományos török konyha friss alapanyagainak mindegyikét lehetetlen felsorolni, most csak néhányat emelnénk ki. Ami valószínűleg rögtön szemet szúr egy magyarnak, hogy  a törökök szinte mindenhez esznek kenyeret.  Törökországban úton-útfélen pékségekbe botlik az ember, ahol számtalan kenyérféle illatozik. Hagyományos török kenyér a tandır ekmeği.   Zöldség minden mennyiségben. A padlizsánnak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!