TürkÍZek, autentikus török receptek

A köftén és kebabon túl…

… avagy a török konyha sajátosságai Annyiféle zöldséget és gyümölcsöt, mint Törökországban nem láttunk még egy helyen. Tudtuk ugyan, hogy a török konyha rendkívül sokszínű,  gazdag íz világú, hogy számtalan friss alapanyagot és különleges fűszert használ.  Sokszínűségét tovább fokozza, hogy tájegységenként más-más jellemzőkkel bír.   Az Égei-tengeri térségben például  a húsok közül leginkább a kecskehúsból készült ételeket… Tovább »

Így reggelizik Szulejmán modern kori népe!

Keleti kényelem, fejedelmi kínálat, mindez egy egyszerű reggeli során… Míg mi magyarok sokszor csak néhány falatot veszünk magunkhoz reggeli gyanánt, Törökországban nagy hagyománya van a közösen elfogyasztott bőséges reggelinek. Van minden, mi szem szájnak ingere. Többféle sajt és felvágott, paprika, paradicsom, uborka. Többféle olajbogyó, méz, lekvárok, és tojás. Mindez külön kis tányérokon, szépen elrendezve kirakva. Most… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!