TürkÍZek, autentikus török receptek

Mit rejt vajon a fekete kagyló héja…?

 “…nem mertem megkóstolni, mert tuti valami remegő, kocsonyás cucc van benne…”

Nem is tudja, mi mindenből marad ki az, aki csak 3-4 napra utazik Isztambulba. Meg fogja nézni a Kék Mecsetet, az Aja Sofia-át, a Topkapi Palotát, a Yerebatan Ciszternát, el fog menni a Nagy Bazárba, talán a Fűszer Bazárba is, és ha szerencséje van még egy Boszporusz túra is belefér.

Nem fog viszont végigsétálni Bebektől –  Kabatasig a Boszporusz partján, így sok egyéb mellett, nem fogja látni például azt sem, hogyan halásszák a fekete kagylót. Pedig mindjárt jobban tudjuk értékelni a fincsin ízesített, citrommal kínált, guszta kis falatkákat, ha kicsit beleláttunk a mögötte lévő gigászi munkába.

1_7.JPG

Aki aggódna a kagyló íze és állaga miatt, megnyugtatásul elmondjuk, hogy ne nyers, remegő kocsonyás állagú valamire számítson!

2_5.jpg

Miután kora reggel kifogják a kagylókat a tengerből, minden törmeléktől, hínártól, iszaptól megtisztítják és megfőzik őket. Ezután fűszeres rizzsel töltik meg, így leginkább a rizses hús ízére számítsunk. Kevés citrommal meglocsolva tényleg nagyon finom, semmiképpen nem érdemes kihagyni!

3_9.jpg

Tipp: Ha a helyi fiatalok esti programjainak egyikébe is szívesen belekukkantanánk, érdemes kimenni a Sanatkarlar Parkba, és ott, a színes lépcsősor tetején ülve, ezt a pazar látványt szemlélve, enni néhány fekete kagylót!

4_6.jpg

 

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon  pinteresten és youtube-on is!

és Kérd INGYENES Online magazinunkat itt!

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

Ne maradj le!

Kérd INGYENES

Online magazinunkat!

Email*
Név*
Voltál már Isztambulban?*
Korod

//

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tibi ! says:

    @Hóhér az utolsó barátod: Biztos nem harapod agyon, és még mocorog a pocidban…

  2. Nekem egy bajom van a kagylóval: egy-két órával utána felfordul tőle a gyomrom. Allergia? Egyéb tengeri herkentyűkkel nincs ilyen problémám.

  3. Gergely_it says:

    A kagylónak finom, de egyáltalán nem erős az íze, ezért nem érdemes citromot csepegtetni rá, mert elnyomja a kagyló ízét.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!